11 Aralık 2016 Pazar

huseyin iris

Framework Nedir ?



Bir framework'un asıl amacı yazılımın verimini arttırmaktır.Frameworkler yazılımcının işini kolaylaştırır aynı zamanda yazılımın verimliliğini ve günceliğini arttırır.Frameworklerin en göze çarpıcı avantajı yazılımın altyapısına zaman harcamak yerine yazılımın gereksinimlerinin geliştirilmesine olanak sağlar.

Bir çok yazılımcı frameworkleri kütüphanelerin birleşmesiyle oluşan oluşan kümeye eşit tutar.Ancak framework ve kütüphaneler arasında önemli bir fark vardır ve bu fark genellikle "kontrolün tersi" olarak adlandırılır.Bir kütüphane kullanıyorsanız, kütüphane tarafından uygulanan nesneler ve yöntemler örneklendirilir ve özel uygulamanız tarafından çağırılır.Hedeflerinize ulaşmak için hangi nesnelerin örnekleneceğini ve hangi yöntemlerin kullanılacağını bilmeniz gerekir. Fakat, bir framework kullanıyorsanız, uygulamanıza özel olan nesneleri ve yöntemleri uygularsınız ve bunlar örneklenmiş ve framework tarafından çağrılır. Yani framework, yazılım için kontrol akışını tanımlar.

Framework davranışını özelleştirmenin yaygın bir yolu, frameworke uygulanan özellikleri geçersiz kılmaktır. Framework sınıfları tarafından tanımlanan soyut veya sanal yöntemler, kullanıcı tanımlı kodda geçersiz kılınabilir. Framework tanımlı arabirimleri uygulayan yeni nesneler oluşturulabilir. Bu yaklaşımlar, bir yazılım sisteminin, frameworkun, başka bir grup tarafından geliştirilen yazılımlarla etkileşime girmesine izin vermek için polimorfizmden yararlanır.

Yani framework ile geliştirilmiş olan arabirimleri kendiniz değiştirebilir güncelleyebilir veya geçersiz hale getirebilirsiniz.

Frameworkler ile daha hızlı daha verimli ve daha güveli uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Uygulama geliştirirken framework kullanmanın;

Avantajları


  • Önceden oluşturulmuş ve önceden test edilmiş kodu tekrar kullanın. Yeni uygulamanın güvenilirliğini artırın ve programlama ve test etme çabasını ve pazarlama süresini azaltın.
  • Bir framework, daha iyi programlama uygulamaları ve tasarım kalıplarının ve yeni programlama araçlarının uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olabilir. Bir çerçeve yükseltmesi, framework kullanıcısı tarafından ilave programlama yapılmaksızın yeni işlevsellik, geliştirilmiş performans veya geliştirilmiş kalite sağlayabilir.
  • Tanımı gereği, bir framewok size davranışlarını genişletme olanağı sağlar.

Dez Avantajları


  • Bir framework oluşturmak zor ve zaman alıcı (yani pahalı). 
  • Yeni bir framework için öğrenme eğrisi dik olabilir. 
  • Zamanla, bir framework giderek daha karmaşık hale gelebilir.

huseyin iris

About huseyin iris -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :